Пълнени патладжани!

Необходими продукти:
Три-четири патладжана, глава кромид лук, 6 скилидки чесън, магданоз, два домата, една пиперка, олио, сол, червен пипер, шепа сварен ориз



Начин на приготвяне:
Издълбават се патладжаните, осоляват се, вътрешната част се нарязва на кубчета и се слага в подсолена вода. След десетина минути се измиват и отцеждат, за да се премахне горчивината. Задушават се ситно нарязания магданоз, кромид и чесън, към тях се добавят кубчетата патладжан,  пиперката също нарязана, след като се задушат в олио, се посолява и добавя червен пипен и настърганият домат. Накрая прибавяме сварения ориз. Измиваме патладжаните и ги напълваме със сместа. Печем в тавичка, залято със соса на другия домат за час на 180 градуса. Приятен апетит! 
И

Коментари