Пълнени чушки!

Пълнени чушки,
Таратор,
Гъбена каша ,
Сутляш,
За чушките :
16-17 чушки различни цветове
500гр кайма смес
1,5 голяма чаша ориз
1 голяма глава лук
2големи моркова
1 връзка магданоз
Сол, домашна вегета,черен, червен пипер на вкус,прясна чубрица ,джоджен и босилек
Запържвам в олио лука, добавям настъргания морков , нарязания магданоз , подправките,каймата и накрая ориза .
Със сместа пълня чушките , заливам с вода , набождам с дървена клечка за зъби всяка чушка на няколко места и завивам с алуминиево фолио!
Пека на 180 градуса за около 1,30 до готовност.
Преди да извадя от фурната махам фолиото от тавата и оставям да се запекат отгоре🌻
За таратора:
1 настъргана на ренде краставица
1 кофичка 500 мл кисело мляко
1 суп.л олио
сол, черен пипер, копър,чесън на вкус.
вода до желана гъстота
За гъбената каша:
300 гр гъби
1 глава малка кромид лук
скилидка чесън
4суп.л олио
3 суп. л брашно
1 суп. л.масло
подправки: сол, джоджен, черен пипер
Нарязваме лука на ситно ,гъбите на парченца и ги задушаваме в олиото и маслото.
Когато се задушат и омекнат добавяме брашното, като разбъркваме , докато добие леко златист цвят и наливаме около 300 мл вода.
Бъркаме постоянно,докато сместта се сгъсти.
Малко преди да махнем от котлона добавяме подправките.🌻


Коментари