Рязана туршия и пукани чушлета

 Рязана туршия и пукани чушлета. 
За туршията - 3литров буркан. 
Камби, моркови, целина, карфиол, зелени домати, краставички, тиквички и малки динчета, нарязани на полумесеци. 
Няколко скилидки чесън, зърна черен пипер, 3 супени лъжици захар, 3 равни суп. лъжици сол и оцет 6°до чертата на буркана. 
Пълним с нарязаните зеленчуци и доливаме до горе с вода. Слагаме сухи стъбла от копър, за да затиснем зеленчуците. Изливаме обратно маринатата в съд и слагаме да заври. След това заливаме с врялата марината. Бурканите слагаме в съд с топла вода, за да не се напукат от врялата марината. Капачките също топли, слагаме и затваряме. Хубава, вкусна и хрупкава до пролетта, ако остане!😉
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷



Пуканите чушлета ....
1 суп.л.сол
1 суп.л с връх захар и само оцет  до горе!
Пукани чушлета , чесън, нарязан копър или магданоз,
Може и морковчета да се сложи. Затваряме и ядем на зима( така казваме винаги, но ги започваме след 3-4 дни)


Коментари