Пилешко с арпа фиде/вид гръцки макарони/.

Ако не сте приготвяли това вкусно ястие, време е да пробвате. За мен специално, това ястие е в пъти по-вкусно от обикновения ориз. Начинът на приготвяне е като при ориза, с разликата, че вместо 3:1 вода:ориз, се приготвя 4:1 вода:арпафиде.
Все пак ще ви опиша как се готви:
Приготвих ястието с пилешки гърди. Нарязвам на дребни парчета пилешкото, задушавам в олио, отделно загрявам до завиране вода 4:1. След като се задушат мръвчиците, доливаме водата и слагаме апифето. Варим в тенджера на много слаб огън, до сгъстяване, като внимаваме да не загори. Когато слагаме водата, дабавяме солта, малко черен пипер, кимион и много малко куркума. На ориза аз винаги слагам джоджен, сложих и сега, получи се перфектно. Приятен апетит!

Коментари