Гъбена каша, панирани дробчета и таратор с репички!

 Прочутата гъбена каша, за хората, които обичат гъби е едно превъзходно постно ястие. Предлагам, подробно описание на гъбеното изкушение, 

необходими продукти:
една тарелка гъби
глава кромид лук
две-три лъжици доматен сок
5-6лъжици брашно
джоджен и олио.
Начин на приготвяне: Измиваме гъбите със студена вода и брашно. Нарязваме гъбите и лука, задушаваме в 2-3 лъжици олио. Прибавяме гореща вода, когато гъбите се сварят, в тигана препичаме 5-6 лъжици брашно, като добавяме и червен пипер. Когато брашното изстине разреждаме с бульона от гъби и доматения сок. Прибавяме сместта към врящите гъби, добавяме джоджен. Да ви е вкусно.
Дробчетата/една тарелка/, измиваме и почистваме, слагаме във  вряла вода и веднага махаме от котлона, прецеждаме. Посоляваме.  Разбиваме едно яйце, панираме всяко парче с яйце и брашно и подреждаме в тава с намазнена готварска хартия. Печем за около 20 мин на 150 градуса.
Таратора от репички приготвяме както и таратора с краставица. Нарязваме две скилитки чесън, слагаме щипка сол и пресоваме в хаванче. Връзка репички измиваме и нарязваме на дребни парченца, както и малко копър. Прибавяме олио 2-3 лъжици. Добавяме разбитото мляко с вода. Честито, да ви е вкусно!

Коментари